Öğrencilere Yönelik Patent Yarişmasi

23/10/2017 12:05:05 - 23/10/2017 12:05:05 - 29504 Okunma
Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.
Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.
Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulacak olan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.
Üniversitelerimizde öğrenim gören ve teknik bir buluş/fikre sahip olup patent başvurusu yapacak
  • Ön Lisans
  • Lisans
  • Yüksek Lisans ve
  • Doktora
Öğrencisi olan herkes yarışmaya katılım sağlayabilir.

ÖDÜLLER
PARA ÖDÜLÜ:
Birinciye 30.000 TL
İkinciye 20.000 TL
Üçüncüye 10.000 TL
FUAR DESTEĞİ:
5 kişiye Almanya, Amerika, Güney Kore, İsviçre ve Rusya’da düzenlenen uluslararası buluş fuarlarına katılım imkanı
DİĞER ÖDÜLLER:
İlk 10’a girenlere çeşitli ödüller (dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, vs)

YARIŞMA TAKVİMİ
15 Ekim 2017 – 31 Aralık 2017: Başvuruların Alınması
2 Ocak 2018 – 31 Mart 2018: Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme