İİBF İşletme Bölümü

Üniversitemiz 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

30/05/2017 12:53:42 - 30/05/2017 12:53:42 - 33015 Okunma

Üniversitemiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 3 bin 458 öğrencinin diplomasını aldığı törende aileler çocuklarının sevincini paylaştı.

Mezuniyet törenine, Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa BARUT, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Selahattin ACARA, İl Emniyet Müdürü Erkin ADALAR, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Coşkulu geçen mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren Kırklareli Üniversitesi’nin, bu yıl nitelikli insan gücüne 3 bin 458 mezununu kattığını belirterek şunları ifade etti:

“Üniversitemizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ olmak üzere; Üniversitemizin gelişim sürecinde bize daima yol gösteren ve desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize, Kurucu Rektörümüze, tüm kurum ve kuruluşlar ile üniversitemiz mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Mezun olan öğrencilerimizin sosyal, siyasi ve iktisadi alanlarda önemli görevler üstleneceğine; yalnızca üniversitede kazandıkları meziyetlerle yetinmeyip, öğrenmenin hayat boyu süren bir olgu olduğu gerçeğini göz önünde bulunduracağına; hayatları boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olacaklarına; yeni bilgi ve becerilerle donanacaklarına inanıyorum.

Değerli velilerimiz, gençlerimizin mezuniyet sevincini paylaştığımız bu önemli günde sizlerin emek ve gayretlerini unutmak mümkün değildir. Bu güzide gençleri, bu günlere getirdiğiniz için sizleri cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz, alnınızın akıyla bizlere emanet ettiğiniz yavrularınız, tahsillerini başarıyla tamamladılar ve artık kendi ayaklarının üzerinde durmaya hazırlar. Bizler geleceğimizin umutlarını size teslim ederken, onların her daim iftihar kaynağımız olacağından eminiz ve bu güven, bize güç veriyor.

Değerli mezunlarımız, ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız. Bugünden başlayarak, devlet ve toplum yaşamında yeni sorumluluklar üstlenecek, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında rol alacak, Güçlü Türkiye’nin temelini atacaksınız. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda başarılar dilerim. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Sizlerin başarısı üniversitemizin ismini daha fazla yükseltecek, bayrağımızı üst noktalara taşıyacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU ise; bilgi ve sevginin paylaştıkça çoğaldığını söyleyerek, “Sevgi ortamında hocalarınız sizlerle bilgilerini paylaştı. Şimdi siz, bu donanımlarla birlikte hayata atılacaksınız. Başarılı olacağınıza dair inancımız tamdır. Üniversite yaşamınız süresince Kırklareli’nde beraber yaşadık. Artık başka yerlere gideceksiniz. Sizler bundan böyle Kırklareli’nin fahri büyükelçilerisiniz. Gittiğiniz her yere mutlu insanlar kenti Kırklareli’nden selam götüreceksiniz. İnanıyorum başarı sizlerin olacak. İş sahibi olacaksınız. Aş sahibi, eş sahibi olacaksınız ve bu zorlu yarışın kazanan tarafı siz olacaksınız” diye konuştu.

Kırklareli Valisi Esengül CİVELEK de törende yaptığı konuşmada; Kırklareli Üniversite’nin mezuniyet töreninde bulunmaktan, gençlerimizin mezuniyet sevincini, mutluluğunu, heyecanını paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek mezun olan öğrencileri kutladı. Vali CİVELEK, konuşmasının devamında; “Sevgili gençler ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacak olan sizlersiniz. Sizlere olan güvenimiz ve başaracağınıza dair inancımız tamdır. İçinde bulunduğumuz küreselleşen dünya şartlarında çağın gerektirdiği bilgi beceri ve yeteneklerle donatılarak geleceğe hazırlanmanız tarihini, kültürünü, özünü bilen, kendine, ailesine, vatana ve millete yararlı bireyler olarak yetiştirilebilmeniz için gerek aileleriniz gerekse değerli hocalarınız büyük emek harcadılar. Sizleri geleceğe hazırlayan başta Sayın Rektörüm olmak üzere değerli hocalarınız ve sizin döneminizin Rektörü kurucu rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ beyefendiye ve sizleri yetiştiren ailelerinize teşekkür ediyorum. Geleceğiniz aydınlık, kariyeriniz parlak, bahtınız güzel olsun. Bol şans diliyorum” dedi.

Düzenlenen törende, yapılan konuşmaların ardından Vali Esengül CİVELEK, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa BARUT, Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas YAVUZ, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Selahattin ACARA, İl Emniyet Müdürü Erkin ADALAR ve diğer protokol üyeleri, okullarından derece ile mezun olan öğrencilere plaket takdim etti.

Törenin sonunda öğrenci andı okundu. Ardından öğrenciler keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Mezun olan öğrenciler tören sonrasında aileleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlendi. 

 

 

klu mezuniyet

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.