İİBF İşletme Bölümü

Güz Dönemi Akademik Kurul Açılış Töreni

07/10/2016 09:11:35 - 07/10/2016 09:11:35 - 32718 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Güz Dönemi Akademik Kurul Açılış Töreni düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4 No’lu Salonda gerçekleştirilen törene; Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, İİBF Dekanı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli ve fakülte akademik personeli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç, yeni bir eğitim-öğretim yılında, 2016-2017 akademik döneminde yine birlikte olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadığını belirterek yeni akademik yıla 15 Temmuzda meydana gelen hain darbe kalkışması nedeniyle daha öncekilerden çok farklı duygularla girildiğini ifade etti.

Hain Darbe Kalkışmasından Sonra Üniversitelerimizin Vatanımıza ve Milletimize Karşı Olan Sorumlulukları, Daha da Artırmıştır

Prof. Dr. Mustafa Aykaç, konuşmasına şöyle devam etti: “Darbe kalkışması başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emniyet kuvvetlerimizin, medyamızın, siyasi partilerimizin ve kahraman halkımızın demokrasiye sahip çıkma noktasında canları pahasına gösterdikleri takdire şayan direnişleri ile bertaraf edilmiştir. Bu durum, devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte hepimizin, özellikle de üniversitelerimizin vatanımıza ve milletimize karşı olan sorumluluklarını daha da artırmıştır. Sorumluluk sahibi, belli ilkeleri olan, insanlığa karşı görevlerini bilen, ülke ve dünya sorunları ile ilgilenen insanlar için bu durum bir sorun teşkil etmeyecektir. İnşallah, bu hadise artık geride kaldı.”

Üniversitemiz, Ülkemize ve Milletimize Hizmet Etmeye Devam Eden Bu Yüce Kurumun Asli Unsurları Olan Sizlerden Desteğini Asla Esirgemeyecektir

Prof. Dr. Aykaç, “Geleceğe sağlam adımlarla ilerleyen ve büyük bir aile olan üniversitemize yeni hocalarımız katıldı. Büyük bir özveriyle uzun yıllar boyunca edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi büyük bir fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. İdealist kimliğiniz ve çalışkanlığınızla bir yandan eğitim faaliyetlerinizi yürütürken diğer taraftan da araştırma, geliştirme çalışmalarınızı gerçekleştiriyorsunuz. Üniversitemiz, ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam eden bu yüce kurumun asli unsurları olan sizlerden desteğini asla esirgemeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün üniversitemiz camiasına, Kırklareli’miz ve ülkemiz için mutluluk ve başarı getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Son zamanlarda yaşanan hadiselerden üniversitelerinde etkilendiğini ifade eden İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli ise; “Bundan sonra bizlere düşen görev, birlik ve beraberlik içinde, birbirimize kenetlenerek yolumuza devam etmektir. Bu amaçla daha çok çalışarak toplumun her kesimine hitap edecek düzeyde başarılı öğrenciler yetiştirmeliyiz. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor. Bunun için de fakültemizin kurumsal kimliğinin pekiştirilmesi önem arz etmektedir. Etkili kurum kültürünün oluşması için aynı değerleri paylaşan personel ve onların yaptığı fedakârlıklar da önemlidir. Özellikle topluma yön veren saygın bir fakülte olmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunu, takım ruhu içerisinde başaracağız. Göreve geldiğim günden bu yana her konuda yardımlarını esirgemeyen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Aykaç’a ve bütün akademisyen arkadaşlarıma teşekkür ediyor, 2016-2017 akademik yılının bütün akademik ve idari personelimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Tören; görüş ve öneri kısmının ardından görevinde yükselen akademik personele plaket ve teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

klu iibf açılış töreni

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.