Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı Ii. Dönem Müracaatları

01/09/2015 14:23:05 - 01/09/2015 14:23:05 - 33761 Okunma
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı II. Dönem müracaatları 01/09/2015 tarihinde açılacak olup, 09/10/2015 tarihinde son bulacaktır.
TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı amacı;
  1. Projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek
  2. Lisans seviyesindeki öğrencilerin çalışmalarını desteklemek
  3. Yurt içinde düzenlenmesi planlanan lisans seviyesindeki proje yarışmalarına destek sağlamak
  4. Uluslararası proje yarışmalarına katılması uygun görülen projelere kısmi destek vermektir.
T.C. vatandaşı olan ve üniversitede lisans öğretimine kayıt olan öğrencilerimiz (lisans öğretiminin bitimine bir dönem kalanlar hariç) Doğa bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında akademik danışmanları rehberliğinde başvuru yapabileceklerdir. Program kapsamında 2015 yılı için 2500 TL’ye kadar destek verilmektedir.

Müracaatlar internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılmaktadır.
Başvuru sırasında istenilen belgelerden çevrimiçi başvuru formunun çıktısı ve ıslak imzalı olan belgeler (Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi, projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı) TÜBİTAK BİDEB’e imzalı ve paraflı olarak gönderilecektir. Diğer tüm belgelerin sisteme çevrimiçi olarak yüklenmesi yeterlidir. Posta veya kargo ile istenilen belgeler son başvuru tarihi mesai bitiminden itibaren 5 iş günü içinde kargo yoluyla veya elden BİDEB’e teslim edilmiş olması gerekmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI
  1. T.C. vatandaşı olmak,
  2. Üniversitede lisans eğitimine kayıtlı öğrenci olmak (Lisans öğreniminin bitimine bir dönem kalanlar başvuru yapamaz),
  3. Projeyi bir akademik danışmanın rehberliğinde yapıyor olmak,
  4. Aynı anda birden fazla başvuru yapmamış olmak,
  5. Aynı proje konusunda daha önce destek almamış olmak.

Başvuru sırasında istenilen belgeler
Başvuru sırasında sisteme yüklenilecek belgeler;
  • Başvuru formu (Online başvuru yapıldıktan sonra çıktısı alınacaktır.)
  • TÜBİTAK’ın belirlediği formatta hazırlanmış Proje önerisi (proje önerisi formatı aşağıda yer almaktadır),
  • Etik kurul belgesi gerektiren hallerde ilgili Etik Kurul’dan alınacak izin belgesi,
  • Proje yürütücüsünün onaylı not belgesi (transkript),
  • Projenin yürütüleceği birim sorumlusunun, projenin o birimde yapılmasını onaylayan ve birimde laboratuar vb. olanakların bu projeyi yürütebilmek için yeterli olduğunu açıklayan yazısı.
Saygılarımızla;
Kırklareli Üniversitesi