Tübitak 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı Başvuruları

09/07/2015 13:29:57 - 09/07/2015 13:29:57 - 34360 Okunma

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı II. Dönem müracaatları 01/09/2015 tarihinde açılacak olup, 09/10/2015 tarihinde son bulacaktır.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı amacı;

1. Projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek
  2. Lisans seviyesindeki öğrencilerin çalışmalarını desteklemek
  3. Yurt içinde düzenlenmesi planlanan lisans seviyesindeki proje yarışmalarına destek sağlamak
  4. Uluslararası proje yarışmalarına katılması uygun görülen projelere kısmi destek vermektir.

T.C. vatandaşı olan ve üniversitede lisans öğretimine kayıt olan öğrencilerimiz (lisans öğretiminin bitimine bir dönem kalanlar hariç) Doğa bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında akademik danışmanları rehberliğinde başvuru yapabileceklerdir. Program kapsamında 2015 yılı için 2500 TL’ye kadar destek verilmektedir.

Müracaatlar internet üzerinden http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılmaktadır.

TÜBİTAK tarafından desteklenen 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı I. Dönem başvuruları 02/03/2015-03/04/2015 tarihleri arasında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Bülent ŞEN, Yrd. Doç. Dr. Ayşe ALİCAN ŞEN, Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk OCAKOĞLU, Yrd. Doç. Dr. Ramazan TİYEK ve Yrd. Doç. Dr. Buket AŞKIN’nın danışmanlığında Üniversitemiz tarafından ilk kez gerçekleştirilen başvurulardan 7 proje kabul edilmiş ve 10 öğrencimiz proje desteği almaya hak kazanmıştır. Aşağıda desteklenmeye hak kazanan öğrencilerimizin proje başlıkları liste şeklinde verilmiştir.

Proje Başlığı

Danışmanı

Araştırmacı Öğrenciler

Bölümü