İİBF İşletme Bölümü

Muhasebecilik Mesleğine Dair Söyleşi

11/05/2015 12:14:26 - 11/05/2015 12:14:26 - 23747 Okunma

 

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından düzenlenen söyleşi programında işletmenin dili olarak adlandırılan ve geniş bir istihdam potansiyeli taşıyan “Muhasebecilik Mesleği” ele alındı.

 

Muhasebecilik mesleğinin İİBF öğrencileri tarafından gerçek boyutlarıyla öğrenilmesi ve teori ile uygulama arasındaki bağın kurulması amacıyla Üniversitemizin Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile imzalamış olduğu protokol çerçevesinde gerçekleşen söyleşiye; Kırklareli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan ÜSTÜNKOL ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Şebnem PİŞİRİCİ konuşmacı olarak katıldı.

Söyleşide konuşan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Burhan ÜSTÜNKOL, Muhasebecilik Mesleği, mesleğin özellikleri-önemi ve mesleğin geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Muhasebecilik mesleğinde kariyer olanakları ile ilgili bilgiler de veren Başkan ÜSTÜNKOL, iş hayatındaki tecrübelerini de öğrencilerle paylaştı. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Şebnem PİŞİRİCİ ise Mali Müşavir olabilmek için hangi süreçlerden geçildiği, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler-Yeminli Mali Müşavirler ayrımı, meslek hukuku, meslek etiği, mesleki geliştirme eğitimi ile staj ve sınav dönemleri konularında bilgiler aktardı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden etkinlik plaket takdimiyle tamamlandı. 

klu işletme konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.