İİBF İşletme Bölümü

"küresel Para Savaşları Ve Türkiye"

24/03/2015 14:40:22 - 24/03/2015 14:40:22 - 24430 Okunma

5. Karaiyer Günleri etkinlikleri kapsamında Kayalı kampüsü İ.İ.B.F. konferans salonunda düzenlenen konferansa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı. 

Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Aydın Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ramazan KURTOĞLU konuk oldu. Konferansta yeni dünya düzeni, küresel hegemonya, parayla ilgili dönen oyunlar ve bu noktada piyonların nasıl yönlendirildiği gibi konulara değinen Doç. Dr. KURTOĞLU, 2013 yılında dünyanın toplam milli gelirinin 80 trilyon dolar olduğunu, dünyadaki sanal paranın ise 830 trilyon dolar olduğunu söyledi. Dünyada yılda 500 trilyon dolar faiz takasları yapıldığını vurgulayan Doç. Dr. KURTOĞLU, bunun ise sadece 10 bankanın elinde olduğunu, bu 10 bankanın ise paradan para kazanarak dünya ekonomisini yönlendirdiğini dile getirdi.

Küresel ekonomiyi yönlendiren odaklar tarafından Türkiye üzerinde de birçok oyun oynandığına işaret eden Doç. Dr. KURTOĞLU, “Petrol, Arapların başına nasıl bela olduysa, altın ve türevleri de bizim başımıza bela olabilir. Geçmişimizi unutmamalıyız. Biz unuttuk, ancak onlar bunu hiç unutmadılar. Her ekonominin bir siyaseti, her siyasetin bir ekonomik modeli vardır. Sosyalizm ile kapitalizm ve neoliberalizm arasında hiçbir fark yoktur. Birinde devlet kapitalizmi vardır, para komünist partisinin seçkinlerinin elindedir ” ifadelerini kullandı.

Ulus şirketi olamayacağını ancak ulus üstü şirketlerin olabileceğini belirten Doç. Dr. KURTOĞLU, yapılan araştırmalarda 43 bin şirketin başında bin 318 ulus üstü şirketin olduğu kaydetti. Doç. Dr. KURTOĞLU son olarak şunları söyledi: “2011 yılı itibariyle Türkiye’deki üniversiteler ve kütüphanelerdeki toplam kitap sayısı 13,5 milyondur. ABD’nin Kaliforniya Üniversitesi’ndeki kitap sayısı 13,5 milyon. Harvard Üniversitesi’nde 15 milyondur. İlk emri ‘oku’ olan bir dine mensup Müslümanlar, niye okumuyorlar. Bilgi güç demektir. Eğer bilirseniz, güçlüsünüzdür” 

klu iiibf işletme konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.