İİBF İşletme Bölümü

Kütüphane

23/02/2015 15:19:48 - 23/04/2015 15:19:48 - 23921 Okunma

Üniversitemizde, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kitap ve okuma imkânını en mükemmel biçimde sağlamaktadır. Merkez Kütüphane’de, üretilen bilgiye en hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlamak için çağın teknolojik araçları da kullanılarak hizmetler sunulmaktadır.


ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu) üyesi olan Kırklareli Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphanesinde mevcut yayınların kayıt altına alınması işlemleri için; YORDAM kütüphane otomasyon programı kullanılmaktadır.


Süreli yayınlar açık raf düzeninde yerleştirilmiştir. Internet ortamında kütüphane malzemesini taramak için Merkez Kütüphane WEB sitesindeki katalog tarama menüsüne girerek koleksiyon taranabilmektedir.

 
2013 Aralık sonu itibariyle Kütüphanemizdeki kayıtlı toplam materyal sayısı  (kitap, süreli yayın) 49.848 adet olup bunlardan 44.200 kitap, diğer 5.648’i ise süreli yayındır.


Ayrıntılı bilgi için: http://kddb.klu.edu.tr/

Katalog taramak için: http://79.123.217.6/yordam.htm

Online veritabanlarına uzaktan erişim için:

Başlat menüsünden Denetim Masasını açın.

İnternet Seçenekleri simgesine tıklayın.

Bağlantılar sekmesinden Yerel Ağ Ayarlarını tıklayın.

Proxy sunucu kullanın seçeneğinı işaretleyin. Adres kısmına personelseniz 79.123.216.48 öğrenciyseniz 79.123.216.49 yazın. Bağlantı noktasına 8080 yazın.

İnternet tarayıcınızı açın, size kullanıcı adı veya şifre soracaktır. Eğer sormazsa http://kddb.klu.edu.tr adresine ulaşmaya çalışın.

Kullanıcı adı kısmına üniversitemizden aldığınız e-posta adresinizin @'ten önceki kısmını parola kısmına da e-posta şifrenizi yazın. Araştırma yapmak istediğiniz veritabanlarına Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı sitesinden ulaşabilirsiniz.

Araştırmanız bittiğinde üniversitemize bağlantınızı kesmek için ilk üç adımı takip edin ve yukarıda 3. resimdeki proxy sunucu kullanın işaretini kaldırın. 

Kurumsal E-postanız yoksa bilgi almak için veya şifrenizi unuttuysanız değiştirmek için buraya tıklayınız.

klu işletme kütüphane online veritabanları katalog tarama

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.