İİBF İşletme Bölümü

Tarihçe

17/02/2015 12:07:42 - 14/11/2017 12:07:42 - 26235 Okunma

İşletme Bölümü, fakültemizin öğrenci alan ilk bölümlerinden biri olarak 2009 yılında eğitim-öğretime başlamıştır ve öğrencilerine 4 yılı (8 yarıyıl) kapsayan bir program uygulamaktadır. 4 yıllık süreçte Yönetim ve Organizasyon, Muhasebe ve Finansman, Üretim Yönetimi ve Pazarlama, Sayısal Yöntemler ile Ticaret Hukuku alanlarının konularını kapsayan, teorik ve uygulamalı olan zorunlu ve seçmeli dersler bulunmaktadır. Bölümden başarı ile mezun olan öğrencilere Lisans derecesi verilmektedir.

 

Bilim ve teknolojinin ışığında, iş dünyasındaki hızlı değişime ayak uydurabilen, girişimcilik ve yöneticilik bilgi ve becerileriyle donatılmış, sosyal ve etik değerlere sahip, geleceğin lider ruhlu yöneticilerini yetiştirmek, İşletme Bölümü'nün temel amacıdır. Bu bağlamda bölüm, uluslar arası standartlarda bilimsel bilgi üretimi ve aktarımının gerçekleştiği, akademik ve idari personel ile öğrencilerine etkin bir iletişim sistemini destekleyen bir eğitim ve çalışa ortamı sunmaktadır.

 

Bölümden mezun olan öğrenciler, İşletme anabilim dalında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvurabilirler. Bölüm mezunları ayrıca  yüksek öğretim kurumlarında akademisyenlik, kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik, hesap uzmanlığı, kontrolörlük, bankacılık, denetmenlik, mali müşavirlik, finansal danışmanlık, pazarlama sorumlusu/müdürü, müşteri ilişkileri departmanı sorumlusu, satış temsilcisi, üretim planlamacısı, insan kaynakları uzmanlığı, yöneticilik, yönetim danışmanlığı vb. görevlerde çalışma imkanına sahiptirler.

Ana Bilim Dalları

Yönetim ve Organizasyon A.B.D. Muhasebe ve Finansman A.B.D. Üretim Yönetimi ve Pazarlama A.B.D. Ticaret Hukuku A.B.D. Sayısal Yöntemler A.B.D.

 

tarihçe iibf işletme klu üni

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.