İİBF İşletme Bölümü

Bölüm Başkanının Mesajı

06/08/2018 16:20:16 - 12/10/2021 16:20:16 - 35506 Okunma

İşletme bölümü, muhasebe ve finansman; sayısal yöntemler; ticaret hukuku; üretim yönetimi ve pazarlama; yönetim ve organizasyon ana bilim dallarından oluşur. Bu alanlar ekonominin yapı taşları olan işletmelerin işleyişini oluşturan birer alt alanlardır. Bölümümüzde öğrencilere öncelikle bu alanların temel dersleri verilerek işletme yöneticisi niteliği kazandırabilmek için bir alt yapı sağlanır. Öğrencilerimiz zamanla ilgi alanlarını belirleyerek seçmeli dersler aracılığıyla işletme bölümünün belirli bir alanında uzmanlaşmaya çalışırlar. Bölümde dersler kuramsal bilgilerin verilmesinin yanı sıra, örnek olay analizleri, tartışmalar ve grup çalışmaları ile yürütülür. Amaç donanımlı, analitik ve eleştirel düşünebilen, iletişim becerilerine sahip, etik değerlere bağlı iyi bir işletme yöneticisi ve entelektüel bireyler yetiştirerek topluma yarar sağlamaktır. Öğrencilerimiz bu niteliklerini; bölümümüzde ders veren vizyon sahibi, nitelikli, kendisini sürekli geliştiren ve işine bağlı akademisyenlerin yönlendirmesi ile kazanırlar.

İşletme bölümü mezunları özel ve kamu sektöründe yer alan hemen her alanda çeşitli iş fırsatı bulabilirler. İşletmelerde genellikle “beyaz yakalı” olarak nitelendirilen işlerde görev alan işletme bölümü mezunları; girişimci, organizatör, bankacı, denetçi, müfettiş, uzman, danışman gibi farklı sıfatlarla görev yaparlar. Öğrencilerimizin bu ve benzeri saygın sıfatlarla iş hayatında yerlerini almalarında alacakları eğitim-öğretim kadar kendilerine değer katma çabaları da belirleyicidir.

Öğrencilerimiz isterlerse üniversitemiz içerisinde çift anadal ve yan dal fırsatıyla birden fazla diploma/sertifika alma olanağına sahip oldukları gibi, Erasmus programı aracılığıyla yurt dışında öğrenim görme veya staj yapma fırsatına da sahip olabilirler.

Bölümümüz lisans programının yanı sıra, nitelikli kadrosuyla yüksek lisans ve doktora eğitimi de vererek kendisini geliştirmek, akademik yaşamda yer almak isteyen adaylara fırsat sunmaktadır.

 

Prof. Dr. Cevdet Yiğit ÖZBEK

İşletme Bölüm Başkanı

                             

klu

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.