İİBF İşletme Bölümü

Kemal Şahin Ile Girişimcilik Konferansı

04/08/2018 18:02:46 - 04/08/2018 18:02:46 - 31947 Okunma

Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen konferansta Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ŞAHİN, 10 Nisan 2018 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezi’nde öğrenci ve akademisyenler ile bir araya geldi.

Sekizinci Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında yapılan konferansa; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender GÜMÜŞ, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin kurulma amacının bu tür faaliyetlerin organizasyonu ve öğrencilerin kariyerlerini geliştirmelerine katkı sunma olduğunu ifade etti. Başarılı çalışmalar yürüten Merkez ile öğrenci ve işvereni buluşturmayı sonrasında ise işverenlerin öğrencilere tekliflerde bulunmalarını hedeflediklerini dile getirdi.   

Konferans başlangıcında katılımcılara Şahinler Holding kurumsal tanıtım filmi sunuldu. Ardından kendi yaşam öyküsünü anlatarak konuşmasına başlayan Kemal ŞAHİN, girişimcilik tecrübesini ve iş hayatında başarılı olmak için yapılması gerekenleri dinleyicilerle paylaştı. Şahinler Holding’in misyon ve vizyonu, değerleri, kurum felsefesi, temel ilkeleri, istihdamı ile sosyal sorumluluk projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler sunan Kemal ŞAHİN öğrencilere şunları söyledi:

“Sizin içinizde muazzam bir güç, muazzam bir potansiyel var. Bu potansiyeli kimin nasıl kullanacağını bilmiyoruz. Kemal ŞAHİN de sizin gibi üniversite tahsili gördü. Belki de şartları sizinkinden daha kötüydü. Ama bu noktalara geldi. Kim bilir sizden birileri de bu noktalara gelecek, hatta bu noktaları geçecek. Belki de profesör olacak. Rektör olacak. Vali olacak. Başbakan olacak. Benim buraya gelmemdeki amacım, bu potansiyelin sizlerde bulunduğunu hatırlatmaktır. Başarı ve başarısızlık tesadüf değildir. Her ikisinin de eylem planını siz yaparsınız. Başarısızlığın en kolay yönü, hiçbir şey yapmazsınız ve başarısız olursunuz. İkinci yol olarak da yeteneğinize uymayan yanlış işler seçersiniz, önemli olmayan şeylere odaklanırsınız ve yine başarısız olursunuz. Başarıda ise; bir vizyon kurarsınız, niye bu işi yaptığınıza dair bir misyonunuz olur ve çalışırsınız. Terleyeceksiniz. Başarının anahtarı budur.”

Kemal ŞAHİN, iki saate süren ve ilgiyle dinlenen konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. Ardından Rektörümüz ŞENGÖRÜR, verdiği konferans için Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal ŞAHİN’e teşekkür ederek günün anısına hediye takdiminde bulundu.

 

klu iibf konferans

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.